Προκήρυξη του 7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2018

Ο Δήμος Μεσσήνης διοργανώνει από 17 Απριλίου έως 27 Απριλίου 2018 το «7ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2018» στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά. Δικαίωμα συμμετοχής στο φεστιβάλ έχουν οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάθε θεατρική ομάδα θα απαρτίζεται αποκλειστικά από μαθητές, ο αριθμός των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 άτομα και από 2 συνοδούς. Κάθε θεατρική ομάδα θα πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών όπως αυτός ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία: Υ.Α. 33120/ΓΔ4/28-2-2017/ ΦΕΚ 681 (2017).

Για τις θεατρικές ομάδες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελλάδας και άλλων κρατών.

Για τις θεατρικές ομάδες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των νεανικών ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων πανεπιστημίων, κολλεγίων, θεατρικών σχολείων, ινστιτούτων και συλλόγων της Ελλάδας και άλλων κρατών.